Termékfotózás – kivel, hogyan?

Ha egy vállalatot működtetünk, számos esetben találkozunk olyan kérdésekkel, melyeket sosem gondoltuk volna, hogy problémát fognak okozni. Én személy szerint egy termékgyártó profillal rendelkező vállalat tulajdonosaként, a mai napig is meg tudok lepődni, hogy milyen egészen egyszerűnek vélt kérdések vagy feladatok, milyen bonyolult gondolkodást és bosszúságot okozó feladattá tudnak módosulni. Nekem például a legutóbbi ilyen a termékfotózás feladata és az ezzel kapcsolatban elém tárult bonyolult kérdéshalmaz világa.

Történt ugyanis, hogy stratégiai terv részeként igyekeztünk minél előbb elindítani egy online értékesítési csatornát, vagyis webshopot. Fel voltam készülve rá, hogy a webshop kialakítása nem lesz gyerekjáték, tekintve, hogy nem is értek ehhez a világhoz, valamint elég nagy termékpalettával rendelkezve, gondoltam, hogy sok kérdést és feladatot kell majd ezzel kapcsolatban megoldanunk. Arra azonban nem gondoltam, hogy mekkora feladat lesz olyan jó szolgáltatót találni, aki ehhez elkészíti a tökéletes termék képeket. Laikusként azt gondoltam, hogy megbízok egy fotóst, aki befotózza a termékpalettát és elküldi a webesnek, aki felteszi azokat a webshopba.

Ez volt a vágyam. Sorozatos visszautasításokat kaptam azonban az általam ismert fotósok részéről. Közölték, hogy ez egy külön szakma, műterem és speciális eszközök kellenek hozzá, na meg persze szakértelem. Ezek az emberek mind ismerőseim voltak. Amikor pedig egy sima fotós közölte, hogy persze, természetesen vállalja a munkát, és adott egy árajánlatot, bekapcsolt a hatodik érzékem. Ha az ismerősem szerint ez speciális terület, és nem vállalják, mert nem tudnának tökéletes eredményt adni számomra, akkor kérnem kell referencia munkákat. Természetesen ezt a fotós nem tudott adni. Ekkor már célirányosan kerestem rá a termékfotózás témakörében elérhető szolgáltatókra. Belegondolva, ezt kellett volna tennem már rögtön, legelőször is.

Kijelenthetem, én megtaláltam a számunkra tökéletes szolgáltatót. Mindamellett, hogy szakmailag kifogástalan, tökéletes képeket készítenek termékeinkről, rugalmasak, gyorsak, és öröm velük dolgozni. Lelkiismeretesen és tökéletes profizmussal végzik a munkát számunkra már több mint másfél éve. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket. Hogy egyszerűen, jó csapatban menjen a munka.