Merjünk bátrak lenni

Szerencsésnek mondhatom magam, mert már egész fiatalon tudtam, hogy mi érdekel és mi felé szeretnék tartani, vagyis mi leszek, ha nagy leszek. Már a középiskola vége felé közeledve biztos voltam abban, hogy nem fogok egyetemre, főiskolára jelentkezni, mert kozmetikus leszek. Megbirkóztam az iskolával, a tanuló órák nehéz és sokszor küzdelmes kihívásival, de mindvégig élveztem minden percet, ami bizonyította, hogy jó úton járok.

Elhelyezkedtem egy szépségszalonban, hiszen sem bátorságom, sem elegendő forrásom nem volt saját szalont nyitni, nem beszélve a vendégkör hiányáról, melynek kiépítésétől mindig is nagyon tartottam. Tudtam, hogy jó szakember vagyok, de a félelmeim mindig erősem megvoltak, hogy mi van akkor, ha nem jön elég ember, akinek meg tudom mutatni, hogy mennyire jól és másabbul csinálom a szakmát, mint mások, vagyis miért éri meg engem választani.

Eljött a pillanat, amikor már egyszerűen nem tudtam bemenni dolgozni a szalonba. Rossz volt a légkör, a kollegák nem segítették, fúrták egymást, mindennaposak voltak a veszekedések és a problémák. Eldöntöttem, hogy okosan és biztonságosan, de bizony ki kell lépnem és saját vállalkozásba kezdenem. Elkezdtem tehát azon dolgozni, hogy minél pontosabb megtervezés mellett, minél nagyobb biztonsággal tudjak saját szalont nyitni.

El is kezdtem gondolkodni , hogy milyen eszközzel tudnám gyorsan és hatékonyan biztosítani a stabil elegendő vevőkört számomra. Szó esett a szórólapokról, hirdetésekről, de valahogy egyikben sem éreztem elegendő erőt. Tudtam, hogy az akkor hozzám járók nagy része továbbra is fel fog keresni, de az nem volt elég ahhoz, hogy a szalon eltartsa magát és engem egyaránt.

Ekkor úgy döntöttem, hogy igénybe veszem egy szakmailag tökéletesen képzett csapat szolgáltatásait, és csináltatok magamnak egy minden igényt kielégítő profi honlapot. Eddigi döntéseim közül ez bizonyult a legjobbnak, mert a kapcsolódó szolgáltatásokkal már négy hónap alatt stabil vendégkört tudhattam magamnak, és biztos vagyok benne, hogy többé nem kell félelmem legyen a tekintetben, hogy a vendégkör bővülés megfelelő lesz-e.