A balesetmentes munkavégzésért

Az építőipar a legtöbb veszélyt magában hordozó terület. Egy építkezésen, a beruházás méretétől függően, akár több száz ember is dolgozik egy időben, több veszélyes eszközzel.  Ezért is fontos az, hogy vigyázzunk egymásra, és természetesen önmagunkra is. kötelességünk, hogy megtegyünk minden olyan óvintézkedést a balesetmentes munkavégzésért, amit csak lehet.

Ezek lehetnek olyan képzések, melyet munkavédelmi oktatás keretein belül tudunk elvégezni vagy elvégeztetni. Valamint a munkavédelmi felszerelés meglétének biztosítása is ilyen óvintézkedés. Tisztában kell lennie mindenkinek azzal, hogy ezeket a feladatokat nem szabad fél vállról venni, hiszen nincs olyan villanyszerelő, akit mondjuk ne ért volna már áramütés, ugyanúgy, ahogy nincs egy olyan szakács sem, aki ne vágta volna már el legalább egyszer az ujját.

Ezek elkerülése mind az előírások megértésén és betartásán múlik. Ezért is fontos és egyben nélkülözhetetlen egy munkavédelemi koordinátor alkalmazása. Mindamellett épp ezért, törvény mondja ki, hogy kötelező egy ilyen szakember jelenléte a napi munkavégzések során, tehát ez nem opció. Neki az a feladata, hogy ellenőrizzen, és ha bármi rendellenességet tapasztal, akkor javaslatot tegyen annak javítására.  Akár gépek dokumentumainak hiánypótlására, akár tűzoltó készülékek felülvizsgálatára. Ellenőrzi az embereink munkavégzésének szakszerűségét, és sok számos egyéb olyan feladata van még, amivel mind a mi és az embereink érdekeit hivatott képviselni. Ezért is fontos, hogy egy szakképzett és megfelelő tapasztalattal rendelkező munkavédelmi koordinátort válasszunk. Az Active Safety-nél megtalálhatod mindezt, ahol kifejezetten erre a területre szakosodva látják el feladataikat, úgy, hogy ránk a legkevesebb ilyen feladat háruljon, ezzel nagy terhet levéve a vállunkról.